Alkaa kunto jälleen palautua flunssan jälkeen ja oli heti ryhdyttävä leipomaan. Pullan teko ei oikein ole mun juttu, mutta näin joulun alla yleensä yllätän kotiväen.

1261238690_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein myös joulutorttuja, joista tuli hirmusen rumia, kun unohdin, että tässä mallissa toi luumuhillo ois pitänyt laittaa tohon päälle, eli ensin "rusetti" sitten hillo. Tortut on ihan kaupan taikinaa.

Pulla on seuraavalla ohjeella:

5dl laktoositonta maitoa

50g hiivaa

1-2 munaa

1½-2dl sokeria

1rkl kardemummaa

1½-2tl suolaa

n. 1kg vehnäjauhoja (15-16dl)

150g laktoositonta margariinia

Ota taikinaan tarvittavat aineet huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen leipomista, jotta ainekset eivät jäähdytä taikinaa.

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita haarukkavatkaimella, kunnes hiiva on täysin liuennut.

Lisää muna, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen.

Lisää jauhoja ensin haarukkavatkaimella sekoittaen, sitten käsin alustaen. Jätä osa jauhoista tässä vaiheessa käyttämättä ja lisää ne tarvittaessa vasta alustamisen loppuvaiheessa.

Lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty rasva.

Jatka alustamista ja lisää tarvittaessa jauhoja.

Kohota taikina vedottomassa, lämpimässä paikassa.

Voitele munalla ja ripota pinnalle raesokeria.

Paista uunin keskitasossa 225 asteen lämmössä n. 10 min.

Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä.