Alkaa kunto jälleen palautua flunssan jälkeen ja oli heti ryhdyttävä leipomaan. Pullan teko ei oikein ole mun juttu, mutta näin joulun alla yleensä yllätän kotiväen.
Tein myös joulutorttuja, joista tuli hirmusen rumia, kun unohdin, että tässä mallissa toi luumuhillo ois pitänyt laittaa tohon päälle, eli ensin "rusetti" sitten hillo. Tortut on ihan kaupan taikinaa.
Pulla on seuraavalla ohjeella:
5dl laktoositonta maitoa
50g hiivaa
1-2 munaa
1½-2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1½-2tl suolaa
n. 1kg vehnäjauhoja (15-16dl)
150g laktoositonta margariinia
Ota taikinaan tarvittavat aineet huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen leipomista, jotta ainekset eivät jäähdytä taikinaa.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita haarukkavatkaimella, kunnes hiiva on täysin liuennut.
Lisää muna, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen.
Lisää jauhoja ensin haarukkavatkaimella sekoittaen, sitten käsin alustaen. Jätä osa jauhoista tässä vaiheessa käyttämättä ja lisää ne tarvittaessa vasta alustamisen loppuvaiheessa.
Lisää pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty rasva.
Jatka alustamista ja lisää tarvittaessa jauhoja.
Kohota taikina vedottomassa, lämpimässä paikassa.
Voitele munalla ja ripota pinnalle raesokeria.
Paista uunin keskitasossa 225 asteen lämmössä n. 10 min.
Jäähdytä ritilällä liinalla peitettynä.