1290583894_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jokin aika sitten suunnittelimme äitini kanssa isänpäiväkakkua isälleni - vaan elämä päätti toisin - isänpäiväkakkua en enää saanut tehdä. Tuli tehtäväksi valmistaa kakut isän muistotilaisuuteen.

1290583885_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristeina aiemmin nähdyt kallat.

1290583874_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä kakku on munattomalla pohjalla (ohje alla) ja siksi paljon matalampi kuin tuo aiempi kakku.

1290583857_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Reunaa kiertämään laitoin "kultanauhan". Oetkerin uusia, pehmeitä kuulia.

Hyvää matkaa isä-rakas!

Jäi jälkeesi sanaton suru ja valtava ikävä.

 

Munaton kakkupohja:

3½dl vehnäjauhoja

2dl sokeria

1tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

100g juoksevaa margariinia

1dl omenasosetta

2dl vichyä (laitoin omenamaustettua kivennäisvettä)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy lopuksi varovasti sekoittaen.

Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se.

Tästä pohjasta tuli ERITTÄIN HYVÄ JA MAUKAS! Paistoin pohjan 25 cm:n silikonivuoassa, jolloin siitä tuli hyvin matala ja halkaisin kakun vain kahtia, se oli täysin riittävä, sillä pohja on todella mehevä ja kostea!

Kostutus omenamaustetulla kivennäisvedellä.

Välissä on Flora Vispiä vaahdotettuna+ Sunnuntai vanilja-tuorejuustoa+omenahilloa. Pohjalla sipaisu Piltti banaani-hedelmäsosetta+sokeria.