Laitan välillä vähän ohjeitakin, sillä vierailin muutamissa blogeissa ja huomasin "tarvetta" tälle ohjeelle. Itse olen sitä kokeillut aiemmin ja hyväksi todennut, helppo valmistaa ja suhteellisen helppo työstääkin.

Tämän ohjeen kopion suoraan Merjan leivonta- ja askartelu sivuilta

Muotoiltava Suklaa-Hunajamassa

100 g Tummaa suklaata

½ dl Pehmeää hunajaa

1 dl Tomusokeria

Suklaa-hunajaseos kannattaa valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin, mieluiten edellisenä päivänä. Sulata suklaa. Sekoita joukkoon hunaja ja tomusokeri. Kääri massa kelmuun. Anna massan vetäytyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa seuraavaan päivään.

Massaa työstäessä kannattaa käyttää elintarvikeiden käsittelyyn tarkoitettuja kertakäyttöhanskoja. Massaa pehmitetään käsissä. Siitä voidaan muotoilla haluamia hahmoja, kukkia jne. Mikäli haluat päällystää kakun, kaulitse massa tomusokerin avulla. Mikäli seos pehmenee liikaa käsittelyssä, voi sitä kovettaa jääkaapissa ja jatkaa työstämistä jonkin ajan kuluttua. Massa säilyy suojattuna jääkaapissa hyvänä ainakin viikon.