Päätin sitten kokeilla, ihka ensimmäisen kerran elämässäni, päällystää täytekakku marsipaanilla. Olen täältä blogeista lukenut miten se tapahtuu...
kaulin marsipaanin levyksi ja otin siitä oikein muotilla pyöreän palasen, tarkoituksella hieman pienemmän kuin tuo kakku. Jossakin vaiheessa se ilmeisesti "venyi" johonkin suuntaan, koskapa ei ollutkaan pyöreä, kun sitä paikalle sovitin...
mutta malli ei haittaa mitään, tuleehan siihen pursotukset päälle. Tuolla alla näkyy vaniljakreemiä.
No niin, nythän se näyttää ihan täydelliseltä - tuo marsipaanilevy meinaan... pursotukset taas on ihan jotain muuta.... On tossa levyssäkin jotain painaumia, mutta ihan ok ensimmäiseksi yritykseksi.
Tässä sitten lopputulos. Pursotukset harmittaa, mutta tämä on harjoituskakku, ei siis menossa kenenkään silmiin...
Tuon villiruusuksi tarkoitetun kukan tein myös koemielessä ja se näytti mielestäni tosi rumalta, mutta ei se tossa kakun päällä enää niin hirmu ruma ole.
Kyllä näitä harjoituskakkuja vielä vääntää saa, ennenkuin saan noista pursotuksista kunnollisia - toivottavasti syöjiä löytyy...
Tämä kakku:
Pohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
Lisää varovasti sekoitetut jauhot siivilän läpi
Paista 175`n. 40 min.
Välissä tässä kakussa on vadelmahilloa ja vaniljakreemiä. Kostutus vadelmamehulla.
Pursotukset Flora Vispiä.
Tuo punainen plätty ja "villiruusu" marsipaania, muut kukat sokerimassaa.