Päätin sitten kokeilla, ihka ensimmäisen kerran elämässäni, päällystää täytekakku marsipaanilla. Olen täältä blogeista lukenut miten se tapahtuu...

1249471791_img-d41d8cd98f00b204e9800998e kaulin marsipaanin levyksi ja otin siitä oikein muotilla pyöreän palasen, tarkoituksella hieman pienemmän kuin tuo kakku. Jossakin vaiheessa se ilmeisesti "venyi" johonkin suuntaan, koskapa ei ollutkaan pyöreä, kun sitä paikalle sovitin...

1249471961_img-d41d8cd98f00b204e9800998e mutta malli ei haittaa mitään, tuleehan siihen pursotukset päälle. Tuolla alla näkyy vaniljakreemiä.

1249472036_img-d41d8cd98f00b204e9800998e No niin, nythän se näyttää ihan täydelliseltä - tuo marsipaanilevy meinaan... pursotukset taas on ihan jotain muuta.... On tossa levyssäkin jotain painaumia, mutta ihan ok ensimmäiseksi yritykseksi.

1249472151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Tässä sitten lopputulos. Pursotukset harmittaa, mutta tämä on harjoituskakku, ei siis menossa kenenkään silmiin...

1249472236_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Tuon villiruusuksi tarkoitetun kukan tein myös koemielessä ja se näytti mielestäni tosi rumalta, mutta ei se tossa kakun päällä enää niin hirmu ruma ole.

Kyllä näitä harjoituskakkuja vielä vääntää saa, ennenkuin saan noista pursotuksista kunnollisia - toivottavasti syöjiä löytyy...Nauru

Tämä kakku:

Pohja:

6 kananmunaa

2 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi

Lisää varovasti sekoitetut jauhot siivilän läpi

Paista 175`n. 40 min.

Välissä tässä kakussa on vadelmahilloa ja vaniljakreemiä. Kostutus vadelmamehulla.

Pursotukset Flora Vispiä.

Tuo punainen plätty ja "villiruusu" marsipaania, muut kukat sokerimassaa.