Kakkukimara järjestää meille blogilaisille suklaakakku-kilpailun ja minäkin aion osallistua. Tulevaa kilpailukakkuani ajatellen ryhdyin kokeilemaan, mitä suklaasta saa aikaiseksi. En koskaan aikaisemmin ole tehnyt edes suklaakakkua, saati koristeita suklaasta. Nyt löysin Merjan leivonta- ja askartelusivuilta mielenkiintoisen reseptin muotoiltavasta suklaasta.

1251120205_img-d41d8cd98f00b204e9800998eHyvin epäuskoisena tein massan ja annoin sen levätä yön yli. Tänään sitten väänsin siitä ensimmäiset koristeet. Ihan noin mustia nuo ruusut eivät ole, mitä kuvassa näyttää, tummia kuitenkin - käytinhän tummaa suklaata.

1251120326_img-d41d8cd98f00b204e9800998eKun otin massan kelmusta, se oli melkein kivikovaa, mutta pehmeni kyllä käsissä. Yllättävän muotoiltavaa se olikin.

1251120401_img-d41d8cd98f00b204e9800998eErittäin suttaavaa tavaraa - kannattaa käyttää kertakäyttökäsineitä. Yhtä "helppoa" kuin marsipaani tämä ei ole, mutta käsiteltävää kuitenkin. Nähtäväksi jää päätyvätkö nämä ruusut koskaan kakun päälle - ei ne ainakaan herkullisilta näytä... Nauru

Laitan massan reseptin tähän, jos joku muukin haluaa kokeilla. Alkuperäinen resepti siis sivuilta: http://meppu.vuodatus.net

Raaka-aineet:

100g tummaa suklaata

½ dl pehmeää hunajaa

1 dl tomusokeria

Sulata suklaa (sulatan suklaan mikrossa, ensin 40 sek ja sekoitus, sitten 10 sek kerrallaan,välillä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut)

Sekoita joukkoon hunaja ja tomusokeri.

Kääri massa kelmuun. Anna massan vetäytyä huoneenlämmössä tai jääkaapissa seuraavaan päivään.

Massa säilyy suojattuna jääkaapissa ainakin viikon.