Kakkukreemien reseptit - tai niitten löytäminen - tuottivat itselleni vaikeuksia silloin, kun aloittelin tätä kakkuharrastustani, eli hetki sitten. Laitan nyt tähän reseptejä erilaisista kreemeistä joita olen keräillyt sieltä täältä. Toivon tästä olevan apua kaltaisilleni aloittelijoille.

DIPLOMAATTIKREEMI

5 dl vaahdotettua kermaa

250 g vaniljakreemiä = 2dl vettä + 3/4 dl vaniljakreemijauhetta (saa ainakin cittarista)

Sekoita vaahdotettu kerma vaniljakreemiin tasaisesti.

 

VOIKREEMI

1+1/4 dl sokeria

½ dl vettä

1 munankeltuainen

250 g suolatonta voita

Keitä vesi ja sokeri kunnes seoksen lämpötila on 117`C .

Lisää keltuainen ja vatkaa kylmäksi.

Lisää voi ja vaahdota ilmavaksi vaahdoksi.

 

SUKLAAKREEMI

1 dl maitoa

½ dl sokeria

2 munankeltuaista

200 g suklaata

250 g suolatonta voita

Lämmitä maito, sokeri ja keltuainen 85-asteiseksi.

Lisää rouhittu suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi

Jäähdytä ja vaahdota pehmeän voin kera kuohkeaksi.

 

SITRUUNAKREEMI

2 kananmunaa

1 dl sokeria

2-3 rkl sitruunamehua

50 g suolatonta voita

2 dl kermaa

Laita kananmunat, sokeri ja sitruunamehu paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sakeaksi koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Älä kiehauta.

Jäädytä seosta ja vatkaa joukkoon pehmeä voi.

Jäähdytä jääkaapissa.

Vatkaa kerma ja sekoita kylmän sitruunaseoksen joukkoon.