Kakkukreemien reseptit - tai niitten löytäminen - tuottivat itselleni vaikeuksia silloin, kun aloittelin tätä kakkuharrastustani, eli hetki sitten. Laitan nyt tähän reseptejä erilaisista kreemeistä joita olen keräillyt sieltä täältä. Toivon tästä olevan apua kaltaisilleni aloittelijoille.
DIPLOMAATTIKREEMI
5 dl vaahdotettua kermaa
250 g vaniljakreemiä = 2dl vettä + 3/4 dl vaniljakreemijauhetta (saa ainakin cittarista)
Sekoita vaahdotettu kerma vaniljakreemiin tasaisesti.
VOIKREEMI
1+1/4 dl sokeria
½ dl vettä
1 munankeltuainen
250 g suolatonta voita
Keitä vesi ja sokeri kunnes seoksen lämpötila on 117`C .
Lisää keltuainen ja vatkaa kylmäksi.
Lisää voi ja vaahdota ilmavaksi vaahdoksi.
SUKLAAKREEMI
1 dl maitoa
½ dl sokeria
2 munankeltuaista
200 g suklaata
250 g suolatonta voita
Lämmitä maito, sokeri ja keltuainen 85-asteiseksi.
Lisää rouhittu suklaa seokseen ja sekoita tasaiseksi
Jäähdytä ja vaahdota pehmeän voin kera kuohkeaksi.
SITRUUNAKREEMI
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2-3 rkl sitruunamehua
50 g suolatonta voita
2 dl kermaa
Laita kananmunat, sokeri ja sitruunamehu paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sakeaksi koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Älä kiehauta.
Jäädytä seosta ja vatkaa joukkoon pehmeä voi.
Jäähdytä jääkaapissa.
Vatkaa kerma ja sekoita kylmän sitruunaseoksen joukkoon.