Enpä paljonkaan harrasta muunlaista leivontaa kuin kakut, mutta nytpä päätin kokeilla rahkapiirakkaa.
Ihanhan tuo piirakalta näyttää - vai mitä?
Tämä oli kokeiluluontoinen projekti ja paljasti minulle paljon asioita. Laiska kun olen, päätin kokeilla valmista pakastemurotaikinaa ja se ei ollut paras mahdollinen valinta. Seuraavalla kerralla teen pohjan itse ja kokeilen tätä ohjetta:
½ dl pullomargariinia
1 dl kermaa
1 muna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Sekoita rasva, kerma ja muna sekaisin keskenään. Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu hiutaleet, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuuan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 10min. Sekoita rahkaseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mansikat ja rahkaseos. Jatka paistamista 20-30min kauniin väriseksi.
Rahkaseos:
1 tlk maitorahkaa (sitruuna)
4 rkl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
Mansikoita
Tästä pitäisi tulla n. 28 cm piirakkavuoallinen
Loppukommenttina sanoisin, että hyvää oli, joskin pohja (minun versiossani) oli kuivahko ja täytettä oli hieman liian vähän. Syötyä tuli tämäkin.