Helinä-Keijukakku oli juhlien sankarin toivekakku.
Meinas käydä vanhanaikaisesti tämän kakun kanssa... Kaikki meni varsin hyvin - aluksi. Jopa hankalaksi kokemani voikreemi levittyi varsin hyvin, kun käytin sitä pikaisesti mikroaaltouunin kautta. Vaan sitten noitten marsipaanilevyjen laitosta alkoivat hankaluudet. Minun olisi pitänyt laittaa levyt paikoilleen jo edellisenä iltana, nyt ne olivat ehtineet kovettua liikaa ja niinpä toinen niistä murtui.
Loppujen lopuksi mrtuminen ei paljonkaan haitannut - minä itse huomasin tietenkin vaan sen murtuman!
Mutta kakku oli hyvää!
Pohjana 7-munan pohja. Kostutus vaniljamaidolla.
Täyte 1:
1prk mansikkakermaa
1prk vaniljatuorejuustoa
2-3 rkl mansikkamarmelaadia
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja lopuksi mansikkamarmelaadia maun mukaan.
Täyte2:
1prk Flora Vispiä
1prk vaniljatuorejuustoa
mansikkamarmelaadia+mansikkahilloa maun mukaan.
Tee samoin kuin täyte 1.
Marsipaanilevyjen alla on sokerikreemi:
125g margariinia
½tl vaniljasokeria
250g = n.4dl masikanmakuista tomusokeria
1rkl vettä
Pehmennä margariini, lisää vaniljasokeri vatkaten, sekoita joukkoon tomusokeri vähin erin koko ajan vatkaten voimakkaasti. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Kakun reunoilla on Flora Vispiä.
Juhliin tehtiin myös varakakku.
Tässä kakussa pääsin kokeilemaan uutta kuviomattoani - ja tietenkin senkin kanssa osasin tepuloida. Lätkäsin kaulimani levyn kakun päälle väärinpäin!
Ja sitten vaan yrittämään sen pois ottamista ja puhdistamista voikreemistä.
Ensinnäkin koko marsipaanilevy oli liian pieni - tämä kakku kun ei ollut suunniteltu, vaan viimehetken hätävara. Tarkoitukseni oli "rypyttää" marsipaani kauniisti kakun päälle, mutta se ei oikein onnistunut, koska oli liian pieni. Yritin sitten paikata kaikkia mokiani parhaani mukaan. Suurimmat mokat ovat noitten ruusujen alla (onneksi oli varastossa). Sitten ajattelin suihkauttaa kultaa koko komeuden päälle - se olisi pitänyt jättää tekemättä - kultaus ei ollenkaan sopinut tähän kakkuun, vaan teki siitä jotenkin kummallisen keltaisen, mutta tehty mikä tehty! Täydestä meni tämäkin kakku! Kukaan ei huomannut virheitäni!
Ruusut lähikuvassa.
Kuvien laatu ei ole paras mahdollinen. Kameran kanssa en ole ollenkaan sinut - sen käytössä on vielä opettelemista.
Tämä kakku on 5-munan pohjalla. Kostutus vaniljamaidolla.
Välissä 1 valkosuklaamousse, ja välissä 2 mangopassionmousse.
Marsipaanin alla sama sokerikreemi kuin ensimmäisessä kakussa.
Päällä valmiiksi kaulittu marsipaanilevy, jonka vaan kuvioin.
Rusetti on Wiltonin koristemassaa siksi, että marsipaani ei olisi ehtinyt kuivua tarpeeksi tällä aikataululla.