Meillä on pihassa yksi karviaismarjapensas ja se on joka vuosi ihan väärällään marjoja. En vaan oikein ole osannut karviaisista mitään tehdä ja niinpä marjat yleensä ovatkin jääneet "lannoitteeksi". Sattumalta löysin jostakin netistä karviasmarja-banaanihillon ohjeen ja heti sitä kokeilemaan.

1281793032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän näköistä hilloa tuli.

1281793057_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen maku on vielä hieman epäselvä - sen varmaan aistii vasta, kun hillo on hieman tekeytynyt. Nyt lämpimänä se maistui hieman omenahillolta - minusta...

KARVIAISMARJA-BANAANIHILLO

800g karviaisia

2 (300g) banaania

0,5 dl vettä

500g (6dl) hillosokeria

Hieman vaniljasokeria


Kaada peratut karviaiset ja vesi kattilaan.

Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

Kaada joukkoon sokeri vähitellen, varovasti sekoittaen.

Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää viipaloitu banaani ja keitä hilloa 10 min., silloin tällöin kattilaa ravistaen tai varovasti sekoittaen.

Jäähdytä n. puoli tuntia pari kertaa sekoittaen.

Hillo on valmis tölkitettäväksi, kun rakenne alkaa kiinteytyä, eivätkä marjat nouse pintaan.

Kuori vaahto ja jaa tölkkeihin.