Meillä on pihassa yksi karviaismarjapensas ja se on joka vuosi ihan väärällään marjoja. En vaan oikein ole osannut karviaisista mitään tehdä ja niinpä marjat yleensä ovatkin jääneet "lannoitteeksi". Sattumalta löysin jostakin netistä karviasmarja-banaanihillon ohjeen ja heti sitä kokeilemaan.
Tämän näköistä hilloa tuli.
Sen maku on vielä hieman epäselvä - sen varmaan aistii vasta, kun hillo on hieman tekeytynyt. Nyt lämpimänä se maistui hieman omenahillolta - minusta...
KARVIAISMARJA-BANAANIHILLO
800g karviaisia
2 (300g) banaania
0,5 dl vettä
500g (6dl) hillosokeria
Hieman vaniljasokeria
Kaada peratut karviaiset ja vesi kattilaan.
Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
Kaada joukkoon sokeri vähitellen, varovasti sekoittaen.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää viipaloitu banaani ja keitä hilloa 10 min., silloin tällöin kattilaa ravistaen tai varovasti sekoittaen.
Jäähdytä n. puoli tuntia pari kertaa sekoittaen.
Hillo on valmis tölkitettäväksi, kun rakenne alkaa kiinteytyä, eivätkä marjat nouse pintaan.
Kuori vaahto ja jaa tölkkeihin.