Mukavan ja varsin rentouttavan juhannuksen makeana herkkuna oli tänä vuonna raparperi-mansikkapiirakka.



Tästä tuli niin hyvää, että melkein vei kielen mennessään.
Tällä samalla reseptillä teimme Emmin kanssa edellisen piirakan, siitä vain oli mansikat pois.

POHJA:

150g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
0,5 dl kermaa
3 dl vehnäjauhoa
3 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten, lisää kerma. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

TÄYTE:

n. 4 dl raparperia
pieni rasia mansikoita
0,5 dl sokeria
2 munaa
200g mangotuorejuustoa
1tl vaniljasokeria

Laita raparperit ja mansikat vuokaan ja mausta sokerilla.
Sekoita munat ja vaniljasokeri tuorejuustoon ja kaada seos vuokaan.
Paista 200 asteessa n. 30 min.

Piirakkaa ei tarvitse koristella tai kuorruttaa, mutta minä tein niin. Lisäsin pinnalle vielä mansikoita ja kermaa pursotettuna.
Ehkä paras raparperipiirakka ikinä! smiley

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille ja kiitos hyvän juhannuksen toivotuksista!!