Kakkujen kostutus on ainakin minulle tuottanut jossain vaiheessa suurta päänvaivaa, milloin on liian kosteaa, milloin liian kuivaa. Ulla Svenskin kirjassa on erittäin hyvä ohjenuora tähän asiaan. Olen itse kokeillut asiaa juuri näillä ohjeilla ja mielestäni onnistunut suhteellisen hyvin.

Tässä myös ohjenuoraa täytteitten määrälle. On hyvä muistaa, että nämä ovat vaan ohjeellisia, määriin vaikuttavat myös mieltymykset. Näin vasta-alkajalle näistä ohjeista on ollut paljonkin apua.

Kananmunia     Kostutusnestettä     Hilloa/marmeladia     Kermavaahtoa

  3kpl                     150g (1½dl)                  150g                           150g

  4kpl                     200g (2dl)                      200g                           200g

  5kpl                     250g (2½dl)                   250g                           250g

  6kpl                     300g (3dl)                      300g                           300g

  8kpl                     400g (4dl)                      400g                           400g

 10kpl                    500g (5dl)                      500g                           500g