Kakkujen kostutus on ainakin minulle tuottanut jossain vaiheessa suurta päänvaivaa, milloin on liian kosteaa, milloin liian kuivaa. Ulla Svenskin kirjassa on erittäin hyvä ohjenuora tähän asiaan. Olen itse kokeillut asiaa juuri näillä ohjeilla ja mielestäni onnistunut suhteellisen hyvin.
Tässä myös ohjenuoraa täytteitten määrälle. On hyvä muistaa, että nämä ovat vaan ohjeellisia, määriin vaikuttavat myös mieltymykset. Näin vasta-alkajalle näistä ohjeista on ollut paljonkin apua.
Kananmunia Kostutusnestettä Hilloa/marmeladia Kermavaahtoa
3kpl 150g (1½dl) 150g 150g
4kpl 200g (2dl) 200g 200g
5kpl 250g (2½dl) 250g 250g
6kpl 300g (3dl) 300g 300g
8kpl 400g (4dl) 400g 400g
10kpl 500g (5dl) 500g 500g