Löysin vanhan, vuodelta 1955 olevan keittokirjan, jossa on erittäin mielenkiintoisia reseptejä. Haluankin laittaa tänne muutaman reseptin, jos joku vaikka haluaa kokeilla. Itse en valitettavasti ole näitä ehtinyt kokeilemaan, mutta aion kyllä. Voisikohan kuvitella käyttävänsä vaikka marsipaanin alla, vai onkohan liian makeaa?? Kovin valuvalta se tuossa mustavalkoisessa kuvassa kyllä näyttää... En tiedä, no on ainakin laitettu tänne, jos jotakuta vaikka kiinnostaa. Laitan myöhemmin jotain muutakin mielenkiintoista, mitä siitä löysin, mutta kokeilen ensin itse, mitä niistä tulee.

KUORRUTUS

2-2½ dl tomusokeria

vettä

(muutama pisara öljyä)

Tomusokeri pannaan kulhoon. Kylmää vettä kaadetaan niin paljon, settä sitä on sokerin pinnan yläpuolella. Annetaan seisoa jonkin aikaa ja kaadetaan sitten kaikki vesi varovasti pois. Sokeri on silloin imenyt itseensä niin paljon vettä kuin kuorrutukseen tarvitaan. Sokeri sekoitetaan tasaiseksi ja sileäksi, siihen lisätään muutama pisara öljyä, joka tekee koostumuksen paremmaksi. Kuorrutus voidaan värjätä elintarvikeväreillä.

APPELSIINIKUORRUTUS

2-2½ dl tomusokeria

2 rkl appelsiinimehua

(muutama tippa öljyä)

Appelsiinimehu ja öljy lisätään sokerin joukkoon ja kuorrutus sekoitetaan tasaiseksi ja sileäksi.

SUKLAAKUORRUTUS

2-2½ dl tomusokeria

1½-2 rkl kaakaojauhetta

1½-2 rkl vettä

(muutama tippa öljyä)

Kaakaojauhe, vesi ja öljy lisätään sokeriin. Kuorrutus sekoitetaan tasaiseksi ja sileäksi.

SOKERIKUORRUTUS PURSOTUKSEEN

2 dl tomusokeria

½ munanvalkuaista

Muutama pisara etikkaa

Sokeri, munanvalkuainen ja etikka sekoitetaan tasaiseksi , kiiltäväksi ja sakeaksi seokseksi. Se on vatkattava niin sakeaksi, että se säilyttää muotonsa, kun sitä pursotetaan.

Mahtaneeko etikka maistua, en tiedä. Kirja neuvoo käyttämään tätä viimeistä reseptiä piparkakkujen ja täytekakkujen koristeluun. Tätä ainakin aion kokeilla kunhan ehdin. Spritsaukseen voisi olla hyvä.