Takana on ihmeen ihanat kaksi viikkoa rakkaitten lastenlasteni, Annin ja Emmin kanssa.

Aika meni vähän liiankin nopeasti, eikä kaikkia aikomiamme hommia saatu ollenkaan tehtyä.  Asiaa ei auttanut sekään, että tämä mummi sairastui toisen viikon puolivälissä oikein kunnon kesäflunssaan!

Paljon kuitenkin saimme tehtyä.

Kun askarteluihin vielä lisää kaiken leikkimisen ja isomamman luona vierailun sekä joka-iltaiset kauneushoitola keikat, niin ymmärtää, että iltaisin olimme kaikki todella väsyneitä ja menimme erittäin mielellämme "tarinataloon".

(Kauneushoitola:  iltatoimet hoidettiin kuin oltaisiin oltu kauneushoitolassa  ja saimme täällä hoitolassa myös iltapalaa... Silmänisku)

(Tarinatalo: makuuhuone, jossa joka ilta kerroin tytöille itse keksimääni tarinaa. Nukkumaan meno kun on joskus ollut tytöille hieman hankalaa, kun mummilassa ei oikein malttaisi nukkua, mutta nyt nukahdettiin ikäänkuin vahingossa).


1311419336_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ensimmäisen viikon tuotoksia: on virkattua kaulaketjua (Anni on kovin innostunut virkkauksesta), rannekoruja, hiuskoruja ja itsetehtyjä pyyhekumeja (löysin tavaratalosta kivan pakkauksen itsetehtäviä pyyhekumeja varten).

1311419353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä jatkuu puukiekkotaulujen tekeminen. Se oli aika hidasta touhua, kun aina välillä piti odotella edellisen vaiheen kuivumista.

1311419374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä oli kiva projekti tyttöjen mielestä, mutta se jäi hieman kesken, koska mummi ei osannut ottaa huomioon sitä, että töitten kuivuminen kestää todella kauan, eikä sitä, että mummi onneton sairastuu kesäflunssaan kesken kaiken!

Tekeillä on paperimassakulhoja.

Ensimmäisessä kuvassa tehdään materiaalia, eli revitään sanomalehtiä. Sitten saa alkaa sotkemaan! Tämä oli erityisesti Emmin, 5-v. mieleen! Hienosti tytöt työtään tekivät!

Mummille vaan tuli tässäkin projektissa pikku moka: paperimassa olisi pitänyt liimailla kulhon SISÄPUOLELLE, eikä ulkopuolelle niinkuin me sen teimme. Ei kai tästä muuta haittaa ollut, kuin se, että valmiita kulhoja ei sitten millään keinolla meinannut saada irti muotistaan. Tytöt vaan alkoivat kovakouraisesti repiä, ajatuksella, että rikki se menee kuitenkin. Ja kas kummaa; yhtäkkiä kulho irtosikin vain pienin vaurioin!

Irrottamisen jälkeen kulhot pitää vielä kyllästää ja senkin kuivuminen kestää, jotenka tämä projekti jäi sitten odottamaan seuraavaa kertaa, eivätkä nämä kulhot vielä pääse käsityökauppaan myyntiin! ("Käsityökaupasta" kerroin aiemmassa postauksessani)

Mummin sairastumisesta johtuen käsityökauppa siirrettiin ensi viikkoon ja mummon luokse pidettäväksi.

Torstaipäivä oli minulla niin räkäinen ja flunssainen, että Anni liimasi puserooni ison T-kirjaimen, joka kuulemma tarkoitti "tartuntavaara". Nauru

Torstaina tyttöjen äiti katsoi parhaaksi antaa mummin hieman levätä ja haki tytöt yöksi kotiinsa. Seuraavana aamuna he jälleen tulivat ja se sattui olemaan nimipäiväni. Anni oli kotonaan tehnyt minulle nimipäivälahjaksi ihanan rasian:

1311420949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rasia on mielestäni erittäin kauniisti ja tarkasti päällystetty ja hyvin "teemaan" sopiva! Ja arvatkaapa mitä sisällä oli! TUOKSUVIA NENÄLIINOJA! Hymy Sydämeni oli ihan pakahtua tästä lahjasta!

1311420934_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perjantaina teimme vielä kynttiläkippoja maalaamalla ja serviettitekniikalla kuvia liimaamalla, nauhaakin tytöt laittoivat koristeeksi. Olin vallan ihmeissäni siitä, miten tarkkaa työtä pieni Emmikin jaksoi tehdä ja miten kauniisti hän pienet perhoset sai liimattua! Anni onkin jo ihan tekijä näissä hommissa!

Olen niin ylpeä ihanista lapsenlapsistani!