Minulla on tavoitteena saada aikaiseksi hieno, pitsikuvioinen kakku. Sitä varten pitää tietenkin harjoitella, sekä myös tutustua PIKEERIIN, jolla kuviointi on tarkoitus tehdä. Tämä "pikeeri" oli minulle jo sananakin ihan uusi tuttavuus. Toki olen joskus jouluisin koristellut pipareita kaupasta ostettavalla sokerikuorrutteella, että periaatteen tunsin. No, nyt lähdin sitten ihan alusta asti tekemään pikeerin ja sitten kokeilin käyttää sitä.

1250775240_img-d41d8cd98f00b204e9800998eVatkasin ja vatkasin - halusin tehdä sen käsivatkaimella saadakseni jonkinlaisen tuntuman siihen. Tämä on vielä ehdottomasti liian löysää, koska tulos on tuo:

1250775332_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Kuviot leviävät armottomasti... Ja lisää sokeria...

1250775386_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Tämä on jo tarpeeksi jämäkkää. Kun vatkaimella nostaa, pikeeriin tulee "huippu", joka hieman notkahtaa - silloin se on tarpeeksi jäykkää tavaraa koristeluun.

Tässä pikeerin ohje, jonka bongasin "Kotikokki.net"-sivuilta:

Raaka-aineet:

1 kananmunan valkuainen

pari tippaa sitruunan mehua

tomusokeria (jonka määrän tietää vain tunnustelemalla, koska kananmunat ovat eri kokoisia, ei tarkkaa tomusokerin määrää voi antaa)

Erottele valkuainen ja tipauta muutama tippa sitruunanmehua joukkoon. Sekoita kunnolla vatkaten tomusokeri joukkoon. Lisää vähitellen, tarkkaile pikeerin koostumusta.

Vinkki: jos haluat täyttää pintoja; jätä löysemmäksi. Jos taas teet koristeita tai reunaviivoja niin tee jämäkämpää.

Vinkki: Jos haluat kuohkeaa pikeeriä esim. pursotuksiin, niin lisää reilusti tomusokeria ja "löysennä" pikeeri tilkalla kermaa/maitoa ja vatkaa kuohkeaksi.

Säilyy muutaman päivän jääkääpissa.