Tässä ensimmäinen kokeiluni suklaa-kirjasta.

1286616724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Heti uunista tultua, näytti tältä. Ohjeessa oli 23cm vuoka, minulla 26cm, eli tuli hieman ohuempia kuin ohjeessa, mutta ihan riittävän makea pläjäys näinkin.

1286616736_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Murtuivat onnettomat keskeltä, kun en taaskaan malttanut odottaa Nolostunut, vaan yritin nostaa ne vuoasta paperin kanssa... Mutta ei haittaa, kelpasivat ukkokullalle vallan mainiosta, minusta oli hieman liian makeaa, mutta ihan syötävää...

Ja ohjetta:

60g voita notkistettuna, lisäksi voiteluun

150g (1 3/4dl) hienoa sokeria

2 munaa kevysti vatkattuna

1tl vaniljaesanssia (korvasin vaniljasokerilla)

4rkl maitoa

125g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä

75g (1 1/4dl) vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

tomusokeria sihdattuna koristeluun.

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Voitele matala 23 cm:n neliskulmainen kakkuvuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Jätä reunoille paperia, niin että browniet on helpompi irrottaa. (En kyllä ymmärtänyt, miksi se vuoka olisi voideltava ennen paperia, enkä myöskään tehnyt niin. Käytin tavallista nelikulmaista irtopohjavuokaa)

Vaahdota voi ja sokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella, lisää joukkoon munat ja vatkaa hyvin. Sekoita vaahdon joukkoon vaniljaesanssi, maito, sulatettu suklaa ja jauhot puulusikalla. Kaada valmis taikina vuokaan. (minä käytin vaniljasokeria, jonka sekoitin jauhojen joukkoon, johon olin sekoittanut myös leivinjauheen ja suolan)

Paista uunissa 12-15min. tai kunnes brownie on kiinteä reunoilta ja pehmeää keskeltä. Ota uunista, anna jäähtyä kokonaan vuoassa ja leikkaa sitten 12 neliöksi. Koristele tomusokerilla makusi mukaan.