Tässä ensimmäinen kokeiluni suklaa-kirjasta.
Heti uunista tultua, näytti tältä. Ohjeessa oli 23cm vuoka, minulla 26cm, eli tuli hieman ohuempia kuin ohjeessa, mutta ihan riittävän makea pläjäys näinkin.
Murtuivat onnettomat keskeltä, kun en taaskaan malttanut odottaa , vaan yritin nostaa ne vuoasta paperin kanssa... Mutta ei haittaa, kelpasivat ukkokullalle vallan mainiosta, minusta oli hieman liian makeaa, mutta ihan syötävää...
Ja ohjetta:
60g voita notkistettuna, lisäksi voiteluun
150g (1 3/4dl) hienoa sokeria
2 munaa kevysti vatkattuna
1tl vaniljaesanssia (korvasin vaniljasokerilla)
4rkl maitoa
125g tummaa suklaata sulatettuna ja jäähtyneenä
75g (1 1/4dl) vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
tomusokeria sihdattuna koristeluun.
Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Voitele matala 23 cm:n neliskulmainen kakkuvuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Jätä reunoille paperia, niin että browniet on helpompi irrottaa. (En kyllä ymmärtänyt, miksi se vuoka olisi voideltava ennen paperia, enkä myöskään tehnyt niin. Käytin tavallista nelikulmaista irtopohjavuokaa)
Vaahdota voi ja sokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella, lisää joukkoon munat ja vatkaa hyvin. Sekoita vaahdon joukkoon vaniljaesanssi, maito, sulatettu suklaa ja jauhot puulusikalla. Kaada valmis taikina vuokaan. (minä käytin vaniljasokeria, jonka sekoitin jauhojen joukkoon, johon olin sekoittanut myös leivinjauheen ja suolan)
Paista uunissa 12-15min. tai kunnes brownie on kiinteä reunoilta ja pehmeää keskeltä. Ota uunista, anna jäähtyä kokonaan vuoassa ja leikkaa sitten 12 neliöksi. Koristele tomusokerilla makusi mukaan.