Sain Enkulilta raparperikakku-ohjeen, jota oli oiva tilaisuus kokeilla ja koe-maistattaa eilen, kun meillä oli koko päivän remppamiehiä. Vähän kummallisen näköinen kakusta tuli, minulla taisi olla väärän kokoinen vuoka, tai sitten muuten vaan jaoin väärin taikinan.
Remppamiehet kehuivat kakkua kovin, itse olen sitä mieltä, että tämän kakun on hyvä antaa tekeytyä seuraavaan päivään, vasta sitten se on todella hyvää. Tietenkin vaniljakastikkeen kera.
Tässä ohje kopioituna suoraan Enkulin kommentista.
Täyte;
500 g pilkottuja raparperin varsia
2 dl sokeria
Raparperit kiehautetaan sokerin kanssa. Kattilaan voi laittaa muutaman desin vettä, jolloin samalla saa kauniinväristä ja hyvää mehua. Kiehauttamisen jälkeen raparperin annetaan hautua muutaman minuutin ajan ja valutetaan sitten lävikössä. Ota mehu talteen ja pullota!
Kakkutaikina;
180 g mantelijauhetta
180 g pehmeää voita tai margariinia
180 g tomusokeria
180 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
Mittaa aineet taikinakulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa. Puolet taikinasta laitetaan voidellun kakkuvuoan pohjalle. Taikina levittyy parhaiten veteen kastellun lusikan avulla. Taikinan päälle levitetään valutettu raparperi tasaisena kerroksena ja loput taikinasta. Kakkua paistetaan noin tunnin ajan, 180 asteessa. Jäähtynyt kakku kumotaan tarjoilulautaselle ja tarjoillaan vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.