Sain Enkulilta raparperikakku-ohjeen, jota oli oiva tilaisuus kokeilla ja koe-maistattaa eilen, kun meillä oli koko päivän remppamiehiä. Vähän kummallisen näköinen kakusta tuli, minulla taisi olla väärän kokoinen vuoka, tai sitten muuten vaan jaoin väärin taikinan.

Remppamiehet kehuivat kakkua kovin, itse olen sitä mieltä, että tämän kakun on hyvä antaa tekeytyä seuraavaan päivään, vasta sitten se on todella hyvää. Tietenkin vaniljakastikkeen kera.

1310024923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ohje kopioituna suoraan Enkulin kommentista.

Täyte;

500 g pilkottuja raparperin varsia

2 dl sokeria

Raparperit kiehautetaan sokerin kanssa. Kattilaan voi laittaa muutaman desin vettä, jolloin samalla saa kauniinväristä ja hyvää mehua. Kiehauttamisen jälkeen raparperin annetaan hautua muutaman minuutin ajan ja valutetaan sitten lävikössä. Ota mehu talteen ja pullota!

Kakkutaikina;

180 g mantelijauhetta

180 g pehmeää voita tai margariinia

180 g tomusokeria

180 g vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

2 kananmunaa

Mittaa aineet taikinakulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa. Puolet taikinasta laitetaan voidellun kakkuvuoan pohjalle. Taikina levittyy parhaiten veteen kastellun lusikan avulla. Taikinan päälle levitetään valutettu raparperi tasaisena kerroksena ja loput taikinasta. Kakkua paistetaan noin tunnin ajan, 180 asteessa. Jäähtynyt kakku kumotaan tarjoilulautaselle ja tarjoillaan vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.